Amit mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz a nyílászáró cserébe

Amit mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz a nyílászáró cserébe

Üvegezés, szigetelés vagy ablakcsere? Ha a nyílászárók korszerűsítését fontolgatja, érdemes néhány dolgot figyelembe venni. Az első dolog, hogy mérlegelje, mit szeretne vele csinálni, és mennyit engedhet meg magának.

Mikor érdemes a nyílászáró cserén gondolkodni?

Először is ellenőriznünk kell a régi ablak állapotát. Ha régi faablakunk van, akkor az biztosan mutatja a vetemedés és a vetemedés jeleit. A szél még csukott ablakok mellett is befújja.

Miután megbizonyosodtunk arról, hogy a fa nem korhad, mert rendszeresen festették, egy szakképzett ács fogja orvosolni a problémát ablakok beépítésével és gumiszigeteléssel. Ez a javítás kedvező áron, 100 000 forint körül van.

Ha nem csak a légmozgás miatt aggódik, hanem a fűtési költségeket is csökkenteni szeretné, akkor olyan lehetőségek után kell néznie, mint az üvegcsere vagy az ablakok teljes cseréje.

A szigetelési érték az üveg és a profil együttes kapacitása. Ezért nem biztos, hogy célszerű egy régi faablakot háromrétegű üvegezéssel felszerelni, vagy például egy teljes ablakot dupla üvegezéssel kicserélni. Vegye figyelembe azt is, hogy a régebbi faszerkezetek nem biztos, hogy elbírják az újabb típusú üvegek súlyát. Ebben az esetben a szerkezet először összeomlik, az ablakok megereszkednek és nem záródnak. Az ablakokat sem lehet örökre tervezni.

A legtöbb esetben a teljes lakáscsere hosszadalmas tervezési folyamat, de nem csoda, hogy a költségek nem kicsik. A régi, elhasználódott ablakok és ajtók szigetelése azonban már nem optimális, és a fűtési költségek a fűtési időszakokban megemelkedhetnek, így a régi ablakok és ajtók cseréjének késlekedése további költségeket eredményezhet. is figyelembe kell venni.

Késő tavasszal és kora ősszel szinte bármikor kicserélheti az ablakokat és ajtókat, de ne féljen a hideg télben is kicserélni őket. Sokan talán idegenkednek a téli munkától, de a mai technológiának köszönhetően még akkor is gond nélkül dolgozhat, ha a külső hőmérséklet 0°C.

Hány légkamrás ablakra lesz szükségem?

Az ablakban lévő légkamrák száma a különböző légrétegek (zárt légrétegek) száma, amelyek fizikailag elkülönülnek egymástól a keretszerkezeten belül. Ez az érték 3 és 7 helyiség között változik. Minél több légkamrával rendelkezik egy épület, annál jobban tartja a hőt és a hangot az ablak, és annál csendesebb lesz. Például a 3 kamrás ablakok K(U) értékei K(U) = 1,5-2,0, az 5 kamrás ablakok K(U) értékei pedig K(U) = 1,1-1,4.

Szükség van kőműves munkálatokra?

Mindkét esetben a burkolat beépítésén kívül további falazási munkálatokra van szükség az ablakcsere után. Külön kérésre az ablakcserét követő 1-2 napon belül esztétikai helyreállításokat is el lehet végezni. Ablakok és ajtók bontás nélküli (burkolatok) cseréje esetén és előregyártott épületekben nincs szükség kőművesmunkára.

Az ablakok és ajtók cseréje károsíthatja a belső falelemeket és paneleket (állapottól függően). Ennek kijavításához falazási munkákra van szükség. A külső falat általában úgy hagyjuk, ahogy van. Fontos megjegyezni, hogy a helyreállítások csak esztétikai helyreállítások. Minden általunk beszerelt ablak és ajtó előre kondicionálva és szigetelve érkezik, hogy a dobozból kivéve 100%-ban működőképes legyen.

Ablakok cseréje télen

Tévhit, hogy télen nem lehet ablakot cserélni. Az is tévhit, hogy az eljárás több napot vesz igénybe. Az ablakok téli cseréjekor az ügyfelek megkérhetik a kollégákat, hogy szobáról szobára távolítsák el és szereljék be őket. Ez lelassítja a folyamatot, de nem hűti le az épületet. a folyamat felgyorsítása érdekében kérheti azt is, hogy a szerkezetet egyszerre bontsák le és szereljék be. Egy családi ház teljes cseréje mindössze 1-2 napot vesz igénybe, míg egy ablak vagy ajtó cseréje akár 2 órát is igénybe vehet.

Milyen előnyei vannak a modern ablakoknak?

Esztétikai szempontból az új ablakok és ajtók remekül néznek ki, ha beépítik otthonába, így az egész otthona vagy lakása új külsőt kap. A különböző színek (Pantone, RAL, NCS) választékával nem kell kompromisszumot kötnie, hogy megtalálja a tökéletes megoldást. Az új ajtók és ablakok frissnek és tisztának tűnnek, és öröm rájuk nézni. Érdemes megjegyezni, hogy a modern ablakok és ajtók teljesítménye folyamatosan javul. Ezt a pénztárcánk is értékeli, amikor a fűtési költségek csökkentésénél a szigetelésről van szó. Befektetésnek tekinthető, hiszen a csere akár 30%-kal is megtakarítja a fűtési energiát. Főleg most, hogy a kormány lakásfelújítási támogatásának köszönhetően mindent féláron tehetek meg. A hangszigetelés is javul, ami jót tesz az idegrendszernek és a fülnek.

Térburkolás Cegléd: mi az 5 leggyakoribb térkövezés hiba és hogyan kerülhetők el

Beosztás

Irodai Adminisztrátor

Mások - főképp a családom - állítása szerint már-már rigolyásan alapos és rendezett vagyok. Ezt én is így érzem, és ez az adminisztratív feladatok esetében kifejezetten hasznos. Én vagyok felelős a Sáfár Bau céges háttérfolyamataiért, hogy minden átláthatóan, rendezetten és zökkenőmentesen mehessen. A szakmai tudást is nagyon fontosnak tartom, ezért 2 éve elvégeztem egy burkoló képzést, amiben ha időm engedi dolgozom. Szeretek burkolni, és örülök, hogy a csapat tagja vagyok.