Kerítés típusok és árak 2024-ben

Kerítés típusok és árak 2024-ben

A kerítés kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni. Az esztétikum az adott ingatlan esetében, a tartósság, a kerítés védelme (lopás és betörés ellen) és az ár a legfontosabbak.

Drótkerítés: a legolcsóbb

Fém- vagy betonoszlopok közé fűzött négyzetrácsos drót - ez lehet egy kerítés. Ez mindenképpen költséghatékony megoldás, és a telepítés sem túl bonyolult vagy időigényes. Emiatt rengetegen választják a drótkerítést, akár Cegléd térségében, akár másutt. Ha sürgősen kerítésre van szüksége, és szűkös a költségvetése, ez jó megoldás lehet.

Azonban nem néz ki olyan jól, és nem tart olyan sokáig, különösen, ha van otthon egy kutya. Ha a kutyája sokszor felugrál rá, eldeformálódhat, és a kutya át is mászhat alatta. Jobb megoldás a paneles 3D kerítés. Ez stabilabb, de még mindig kevésbé elegáns.

A mindössze 8000 forintos méterenkénti telepítési árakkal nehéz olcsóbb megoldást találni. Az anyagtételek többsége 1000 Ft alatt van, az átlagos költség 1100 Ft/m. A teljes költség azonban az alapozással és egyéb munkákkal együtt elérheti a 25.000 Ft/m-t is.

Fémkerítés: az átláthatatlan

A fémkerítés több anyagot használ, mint a drótkerítés. A fémlemez perforálatlan és a teljes felületet lefedi. Ezért a lemezkerítés alapjának erősebbnek kell lennie, mint a láncszemkerítésnek. Az oszlopok egyenkénti alátámasztása itt nem elegendő. Az alapnak a kerítés teljes hosszában végig kell futnia.

A lemezkerítés minden oldalát befedi, így a szél nagyon erősen áthatja. Az alapnak ellen kell állnia ennek a nyomásnak, ami egy 20 m hosszú és 2 m magas kerítés esetében 40 m2 -nek felel meg. Ezért az alap mélységének legalább 50 cm-nek kell lennie.

A lemezkerítések ezért több anyagot igényelnek (mind a lemez, mind az alapozás), ugyanakkor a mélyebb alapozás miatt több munkát igényelnek, mint a drótkerítések.

Fakerítés: a természetes hatású

A kerítések eredetileg többnyire fából készültek. A fa még mindig népszerű hagyományos építőanyag.

Lenyűgöző természetes megjelenésével és kiváló minőségű kivitelével, igazán jó befektetés lehet, ami növeli az ingatlan értékét. Sokoldalú, és üreges és tömör kerítésekhez egyaránt használható.

A tartósabb fa azonban nem olcsó. Még ha a drágább fajtát választja is, az nem fog sokáig ellenállni az elemeknek. Tudva, hogy még a fakeretek is rendszeres karbantartást igényelnek, ennek megfelelően javasoljuk, hogy ennek megfelelően válassza ezt az anyagot.

Használattól és típustól függően legalább 2 000 és 15 000 forint között van a méterenkénti ára. A fából készült kerítésoszloponkénti költség 1800 és 8500 Ft között mozog. Egy komplett kerítés építésének költsége 30.000 és 110.000 Ft/m között mozog.

WPC kerítés: a tartós

A WPC (Wood Chip - Plastic Composite) kerítés a fakerítés karbantartásmentes alternatívája, de a WPC drágább, mint a fa.

Alapozás és munkadíj szempontjából összehasonlítható a fakerítésekkel.

Beton kerítés: a stabil

A betonkerítések stabilak és tartósak. A telepítés költsége számos tényezőtől függ. A betonkerítés árai 4.500 és 60.000 Ft/m között mozognak. A telepítés pontos végösszege a stílustól (pl. mediterrán betonkerítés) és a választott magasságtól függ.

Kovácsoltvas kerítés: az egyedi

Az egyedülállóan megmunkált kovácsoltvas kerítés nagyon elegáns, és gondosan kidolgozott motívumai biztosan felkelti a figyelmet. Azonban az egyedi készítésű, ahelyett, hogy készen vásárolnánk, a költségek nagyon magasak lehetnek, és ez még nem is tartalmazza az alap és az oszlop költségeit. A kerítés nem takar semmit, így bárki, aki arra jár, belátja a kertet. Tehát ezt figyelembe kell venni a belvárosban.

A kovácsoltvas kerítések átlagos anyagköltsége méterenként 15 000-30 000 forintnál kezdődik. A teljes kivitelezés árai 50.000 és 120.000 forint/m2 között mozognak, az egyedi igények függvényében.

Térburkolás Cegléd: mi az 5 leggyakoribb térkövezés hiba és hogyan kerülhetők el

Beosztás

Irodai Adminisztrátor

Mások - főképp a családom - állítása szerint már-már rigolyásan alapos és rendezett vagyok. Ezt én is így érzem, és ez az adminisztratív feladatok esetében kifejezetten hasznos. Én vagyok felelős a Sáfár Bau céges háttérfolyamataiért, hogy minden átláthatóan, rendezetten és zökkenőmentesen mehessen. A szakmai tudást is nagyon fontosnak tartom, ezért 2 éve elvégeztem egy burkoló képzést, amiben ha időm engedi dolgozom. Szeretek burkolni, és örülök, hogy a csapat tagja vagyok.