Panel fürdőszoba felújítás: miért az alapos tervezés a kulcs?

Panel fürdőszoba felújítás: miért az alapos tervezés a kulcs?

A panelfürdőszoba felújítása kihívást jelent, mivel a helyszűke és a speciális méretek nehezítik a dolgot. A korszerű megoldásokkal való kompatibilitás is problémát jelenthet. Ha azt szeretnéd, hogy a fürdőszoba bár kicsi, de élhető, modern és trendi legyen, megbízható csapatunk szívesen áll ebben a rendelkezésedre. Cikkünkben hasznos tudnivalókat tudhatsz meg az előkészületekről és fontos döntésekről, amiket meg kell hoznod a tervezési fázisban. Tovább olvashatsz a felújítás menetéről illetve  "Tippek a költségek csökkentésére: hogyan ne szökjön az egekbe a fürdőszoba felújítás ára?" témában is.

Panel fürdőszoba felújítás előtt állsz? Segítünk, hogy kezdj neki

Elsőként érdemes végiggondolni azokat a lépéseket, amiken végig kell menni a fürdőszoba átalakításának elkezdéséhez. A fürdőszoba átalakítása a legtöbb esetben egy hétig tart, de legalább 2-3 napot mindenképp igénybe vesz. Ebben az időszakban kellemetlen lesz mindannyiunknak (a családnak és a szomszédoknak is), így érdemes mindent megtenni a munka folyamatának gördülékenyebbé tételére. A következő lista segítséget nyújt a felkészülésben:

Tervezzük meg a felújítást: időrend, költségvetés

Az átalakítás tervezésekor fontos, hogy a költségvetésünket is figyelembe vegyük a döntéseinknél. Nagy különbségek lehetnek kád és kád vagy szekrény és szekrény ára között. A burkolatok esetében talán nem is nagy gond, ha a drágábbat választjuk, mivel kis felületről beszélünk.

Szerezzük be időben az engedélyeket

A fürdőszoba átalakításánál ha a külső falak elhelyezkedését nem változtatjuk, általában nem szükséges engedélyt beszerezni. Családi ház esetén, ha a fürdőszobát hozzáépítéssel vagy tetőtérbeépítéssel alakítjuk ki, akkor "egyszerű bejelentéssel" kell jeleznünk szándékunkat. Az utóbbi esetben ez nem mindig kötelező, de az ingatlan értékesítése vagy állami támogatás igénybevétele esetén hasznos lehet. Figyelem, rossz hír: a szükséges tervek benyújtása akár 200.000-1.000.000 Ft-ba is kerülhet. Ha bizonytalan vagy ebben a témában, érdemes felkeresni az önkormányzatot vagy elolvasni a helyi építésügyi szabályzatot.

Társasházi lakás esetén nincs szükség külön engedélyre, de a társasház dokumentációjában lefektetett szabályokat be kell tartani, például amikor nem lehet zajongani. Illik, sőt legtöbbször kötelező értesíteni az épület lakóközösségét a felújítás várható kezdetéről és időtartamáról.

Továbbá a társasház közös képviselőjével is szükséges egyeztetni, ő fogja a víz elzárását vagy az esetlegesen kicserélendő fővezetékek ügyét előre mozdítani. Paneles lakás esetén felmerül még a vésés kérdése, ami szintén tisztázandó.

Panel fürdőszoba felújítása 5 nap alatt - nem lehetetlen

Azt feltétlenül érdemes leszögezni, hogy a panel fürdőszoba felújítását szakemberekre kell bízni, mivel összetett és precíz munkáról van szó. Nemcsak néhány apró munkafolyamatról beszélünk, mint a szaniterek pl. mosdó, zuhanyzó vagy a wc tartály cseréje, vagy néhány csempe felhelyezése. A tökéletes végeredményhez érteni kell a festéshez, burkoláshoz, vízvezeték- és villanyszereléshez, valamint kőműves munkára is szükség lesz. Ha profi munkát szeretnél, keress fel bennünket, hiszen mi teljes körű lakásfelújítást vállalunk. A panel fürdőszobád igényes felújítása, gyorsan és precízen összeszokott csapatunknak nem probléma.

Ötletek panel fürdőszoba témában

Az átalakítás egyes pontjait érdemes lehet előre tisztázni. Ilyenek lehetnek az ajtócsere szükségessége (ha nem cseréljük ki, később a szép, új csempe szétverése árán tudjuk majd csak megtenni ezt). Döntsük el idejében, hogy szeretnénk-e leverni a régi csempét ill. járólapot, illetve áthelyezni a kádat vagy zuhanykabint. A színvilág, térkihasználás megtervezése is fontos. Internetes oldalakon is sok ötletet találhatunk szép fürdőszobákról és panel fürdőszobákról, amelyekből ihletet meríthetünk. Panel fürdőszoba ötletek témában írt blogcikkünkben összegyűjtöttük a leghasznosabb tudnivalókat ebben a kérdéskörben.

Panel lakásokban érdemes inkább zuhanykabinban gondolkodni

A fürdőkád használata panel lakás esetén elgondolkodtató. Ha kád helyett megelégedünk egy zuhanykabinnal, jelentősen több helyet nyerhetünk. Ha zuhanykabin kerül beépítésre, csak a zuhanytálcával rendelkező megoldás lehetséges, mivel a panel padlója nem alkalmas süllyesztett lefolyók telepítésére. Kisebb, aszimmetrikus fürdőkád választása esetén a fürdőszoba nem foglalja el teljes szélességében a fürdőkád. Az épített tálcás fürdőszobák több lehetőséget kínálnak, mint a fürdőtálcásak. Az igényeinkre szabható zuhanyzóval kényelmesebben zuhanyozhatunk, és nincs szükség függönnyel való bajlódásra.

Mi a megoldás a fűtésre, ha a kádat zuhanykabinra cseréljük a fürdő felújítás során?

Panel fürdőszoba felújítás esetén felmerül a kérdés, hogy hogyan lesz megoldva a helység fűtése, mivel itt általában a fürdőkád alatti csövekkel oldják meg a fűtést. Ha például akril kád helyett zuhanykabinra váltunk, akkor célszerű törölközőszárítós radiátor felszerelésében gondolkodni, hogy helyet spóroljunk és ne kelljen más felületet pazarolni a törölközők tárolására.

Na és a mosógép? És ha a konyhába kerül?

A mosógép a fürdőben rengeteg helyet foglal. A panel fürdőszoba felújításakor lehetőség van a konyha felújításával együtt közösen telepíteni a mosógépet, így több hely jön létre a fürdőszobában. Ha a fürdőszobában szeretnénk tartani, érdemes keskeny elöltöltős változatot választani, így a fölötte lévő rész is jobban kihasználható lesz, például egy polccal.

Zárszó

A panelfürdőszoba felújításának sikere a tervezésen, helykihasználáson, és a modern megoldások alkalmazásán múlik. Kisebb berendezések, világos színek, és multifunkciós tárolók segítenek a tér maximális kihasználásában, miközben a modern designnak köszönhetően a fürdőszoba stílusos és trendi marad. A folyamat során érdemes szakértőkre bízni a munkát a legjobb eredmény érdekében, hívjon minket bizalommal!

Térburkolás Cegléd: mi az 5 leggyakoribb térkövezés hiba és hogyan kerülhetők el

Beosztás

Irodai Adminisztrátor

Mások - főképp a családom - állítása szerint már-már rigolyásan alapos és rendezett vagyok. Ezt én is így érzem, és ez az adminisztratív feladatok esetében kifejezetten hasznos. Én vagyok felelős a Sáfár Bau céges háttérfolyamataiért, hogy minden átláthatóan, rendezetten és zökkenőmentesen mehessen. A szakmai tudást is nagyon fontosnak tartom, ezért 2 éve elvégeztem egy burkoló képzést, amiben ha időm engedi dolgozom. Szeretek burkolni, és örülök, hogy a csapat tagja vagyok.