Kerítés építés

Kerítés építés
Klasszikus drótkerítés építés, gyorsan

Klasszikus drótkerítés építés, gyorsan

A kerítés építés nemcsak azért fontos, mert határolni kell a telket, hanem emellett biztonságtechnikai szerepe is van, és nem utolsó sorban esztétikai jelentőségű eleme a portának. Ezt a három szempontot figyelembe véve ki tudjuk válaszani a számunkra megfelelő típust. Ingóságaink vagy éppen privát szféránk érdekében is érdemes a minőségi kerítés irányában gondolkodni.  


Az egyszerű, dróthálós kerítések az úgynevezett áttört kerítések kategóriájába tartoznak. Az olyan jellegű kerítéseket, amiken át lehet látni, áttört kerítéseknek nevezzük.


A drótkerítés elemei: oszlopok (beton vagy vas) és drótháló. Ez a legegyszerűbb és a legolcsóbb megoldás. Olyan telket érdemes ilyen kerítéssel körbe venni, ahol nem szükséges különös gondot fordítani a magánszféra vagy az értékek védelmére. A költségek alacsonyan tartása érdekében ez lehet a legjobb választás.
További kérdésed van? Szívesen segítünk eligazodni a témában. Cegléd és 30 kilométeres körzetében vállaljuk a megbízásokat.

Beton kerítés építés és táblás kerítés megoldások

A beton kerítés egy nem áttört kerítés típus, azaz olyan kerítés, amin nem lehet átlátni (ellenétben a drót-, léc vagy kovácsoltvas kerítés típusokkal). Ebben az esetben alap ásásra és falazásra is szükség van. Ezzel a technológiával akár négy méteres, cserépfödéses kerítés is emelhető, mely leginkább vidéken megszokott. Ilyenkor nemesvakolattal, lábazat vakolattal vagy kőburkolattal látjuk el a kerítés falat.


A betonlapos kerítést úgy kell elképzelni, hogy az oszlopok közé különböző, előre gyártott betonlapok vannak, amik különféle színekkel és mintákkal elérhetőek. Jellemzően ipari kerítés megvalósításakor.

Beton kerítés építés és táblás kerítés megoldások
Fa kerítés építés

Fa kerítés építés

A léc kerítés ugyanúgy egy áttört kerítés típus, mivel át lehet rajta látni. Ilyenkor a dróthálót lécek helyettesítik. A klasszikus léc kerítéseken túl csak a képzelet szab határt a fából készült kerítések stílusának. Fából egészen egyedi stílusú kerítést is készíttethetünk. Jó hír azonban, hogy nem kell lemondanunk a fa természetességéről, akkor sem, ha hosszú távú megoldást szeretnénk, mivel fa vagy fa hatású lemezlécek (modern Lindab lemez szerű anyag) is elérhetők már. Ez utóbbi előnye, hogy nagyon tartós anyag, nem igényel festést és mégis ellenáll az időjárás okozta amortizációnak. Ez pedig, mint tudjuk, fontos szempont egy kültéri elem esetében.

Fém táblás és lemez kerítés építés

Fém táblás kerítések az áttört kerítések közé tartoznak. A dróthálós kerítésnél egy szinttel stabilabbak és tartósabbak, de még mindig egy meglehetősen költséghatékony megoldást nyújtanak. Jellemzően parkok és ipari létesítmények körül találkozhatunk velük, vagy társasházak környékén.


A lemez kerítés építése optimális megoldás lehet, ha például olyan területet kell körülhatárolni, ahol állatok vannak. Mivel a lemez nem áttört, azaz átláthatatlan típus, egyszerre biztosít látvány és (bizonyos szintű) szag szigetelést, emellett relatíve kedvező áron meg lehet építeni, ezért népszerű választás.


Több évtizedes tapasztalat áll mögöttünk, ha kerítés építésről van szó. Magas szintű szaktudásunkkal az igényfelméréstől kezdve a költségterv elkészítésén át az anyag beszerzésig szívesen állunk a kedves megrendelőnk rendelkezésére Cegléd és 30 kilométeres körzetében. Természetesen a gyors, professzionális kivitelezés pedig alapvető fontosságú profi csapatunk számára.

Fém táblás és lemez kerítés építés

A legjobb kerítés építés árak 2023-ban

A legjobb kerítés építés árak 2023-ban

Milyen árakkal számolhatsz, ha kerítésépítésen töröd a fejed 2023 környékén? Ahogy láttuk, a kerítés típusok igen széles skálája érhető el. Az elsődleges költségmeghatározó a kerítés típusa, és ennek megfelelően a felhasznált alapanyagok ára lesz. Ezekhez kapcsolódnak továbbá a munkadíj és a szállítási költségek.


A munkálatok megkezdése előtti felmérés során a talaj minőségét is felmérjük, ami szintén befolyásoló tényező lehet, vagy ha meglévő kerítést kell elbontani és elszállítani. A felmérés és tervezés után kikalkulált kerítés hossz illetve magasság a legfontosabb ár meghatározó mérőszámok, mivel általában méterre vagy darabra kell venni az anyagokat vagy elemeket. A lábazat vagy maga a kerítésfal burkolásának választott módja is mérvadó (például terméskő).

A teljes keret meghatározásához külön számításba kell vennünk a kívánt kapu és/vagy ajtók, világítás, díszítőelemek vagy biztonsági berendezések költségét is.

Ha olcsó megoldást szeretnél, akkor mindenképp a drótkerítést ajánljuk, ezt követi árban a fém táblás kerítés, illetve a lemez kerítés.

A kerítésépítés folyamata

Nézz szét ablak kínálatunkban

Prémium Alumínium Ablak

A Prémium alumínium ablakok és erkélyajtók jó hőszigetelésű elegáns nyílászárók, és nagy méretben is kivitelezhetők. A nagy üvegek biztosítják a szép kilátást az ablakon. Azokhoz az igényes családi házakhoz ajánljuk, ahol az extrém nagy méretű ablakokra vagy erkélyajtókra van szükség, kiemelkedően jó hőszigeteléssel.

Alumínium Ablak

Prémium Alumínium Ablak

Exclusive Alumínium Ablak

Az Exkluzív alumínium ablakok és erkélyajtók kiváló megoldást adnak az igényesek számára. Kiváló hőszigetelésű, letisztult formavilágú nyílászárók, melyek rendkívül nagy méretben készíthetők. Csúcskategóriás házakhoz javasoljuk.

Alumínium Ablak

Exclusive Alumínium Ablak

Basic Alumínium Ablak

A Basic alumínium ablakok és erkélyajtók szinte minden aspektusban jobbak, mint a műanyag ablakok. Elsősorban közintézményekhez, társasházakhoz ajánljuk, ahol fontos a tartósság, és a modern megjelenés.

Alumínium Ablak

Basic Alumínium Ablak

Kubus Ablak

Kiváló választás az extra kivitelű családi házakhoz, illetve olyan ingatlanokhoz, ahol a kinézet is kifejezetten. Rengeteg innovációt tartalmaz, ami ma a piacon elérhető.

Műanyag Ablak

Kubus Ablak

Linear Ablak

Ideális választás új építésú ingatlanokhoz, felújításhoz egyaránt. Egészen kiváló hőszigetelési tulajdonságait bizonyítja, hogy az ablak háromrétegű üveggel MEGFELEL a PASSZÍV HÁZ elvárásoknak! Kétrétegű üveg esetén pedig bőven megfelel az új építésű ingatlanokra vonatkozó szabályoknak, mivel az ablak Uw értéke 1.1 W/m2K.

Műanyag Ablak

Linear Ablak

M-9000 Plusz Ablak

Ezek az ablakok és erkélyajtók a kiváló M-9000 továbbfejlesztett változata. Az innovatív ütközőtömítés betörésbiztonságilag fontos, mert a leggyakoribb betörési módszer ellen hatékonyan véd. Az M-9000 plusz nyílászárók betörésbiztonsági szintje kifejezetten magas, akár RC3 is elérhető.

Műanyag Ablak

M-9000 Plusz Ablak

M-9000 Ablak

Az M-9000 egy ideális választás igényes, új építésű családi házakhoz, lakásokhoz. Kiemelkedő hőszigetelési képessége megközelíti a passzív ház értéket, extra hőszigetelő üveggel pedig lényegesen az Uw=0,85 érték fölött van.

Műanyag Ablak

M-9000 Ablak

M-OC Ablak

Az M-OC ablak és erkélyajtóegy kiváló opció lakás felújításához, új építésű társasházakhoz, és átlagos családi házakhoz egyaránt.

Műanyag Ablak

M-OC Ablak

M-ECO Ablak

Az M-ECO ablak és erkélyajtó tökéletes egy átlagos ingatlanhoz. Azok számára ajánljuk, akik az ablakcserét kedvező árú, de minőségi alkatrészekből készült ablakokkal akarják kivitelezni.

Műanyag Ablak

M-ECO Ablak

Nézz szét ajtó kínálatunkban

Sarokra Illesztett Emelő-Toló Ajtó

A sarokoszlop nélküli emelő-toló ajtó egy prémium minőségű, kifejezetten esztétikus ajtó! Műszaki paraméterek tekintetében megegyezik az alumínium emelő-toló ajtóval, de ez a tolóajtó a helység sarkához illeszkedik, hogy a belső és külső teret egybe lehessen nyitni..

Alumínium Tolóajtó

Sarokra Illesztett Emelő-Toló Ajtó

Alumínium Télikert

Azoknak ajánljuk, akik olyan fedett helységet szeretnének kialakítani, ami kifejezetten szépen összekapcsolja a kertet vagy az udvart az ingatlanukkal. Kör alakban üveges kivitelben is el tudjuk készíteni, vagy egyszerűen fedett teraszként is funkcionálhat.

Egyedi Ajtó

Alumínium Télikert

Exclusive Alumínium Bejárati Ajtó

Műszaki tulajdonságait úgy állítottuk össze, hogy a legigényesebb ízlésű vásárlóinkat is lenyűgözzük. Az olyan technikai megoldások, mint a kívül-belül rejtett szárny, a rejtett pánt, vagy a kimondottan szép tolópajzs csak ízelítő a sok extra tulajdonság közül, amit az ajtó alapból tud. Az üveg felületű ajtószárny különlegesen fényes felületet biztosít, és ezzel együtt egyedülállóan elegáns is.

Alumínium Bejárati Ajtó

Exclusive Alumínium Bejárati Ajtó

Prémium Bejárati Ajtó

A Prémium alumínium bejárati ajtó az ideális választás a letisztult, modern stílusú házakhoz és lakásokhoz. A külső oldalon rejtett szárny szerű alumínium ajtó elengedhetetlen része egy modern otthonnak. Ez a termék már majdhogynem luxus kategória, szigetelés és biztonság tekintetében. Amennyiben néhány műszaki extrát nélkülözni tud a vásárló (például ujjlenyomat olvasó), akkor a Prémium ajtó egy kitűnő opció, árfekvése szintén nagyon kedvező.

Alumínium Bejárati Ajtó

Prémium Bejárati Ajtó

Harmónika Ajtó

A harmónika ajtó egy kiváló megoldás az ingatlan belső és külső tereinek össze nyitására. Nyitott állapotban az összetolt szegmensek kicsi a helyigényük, ezért kifejezetten ajánljuk igényes családi házakhoz, illetve nagyobb, vendéglátásra alkalmas terek kialakítására. A keret első ránézésre tűnő szélessége meglepően kicsi a valóságban.

Egyedi Ajtó

Harmónika Ajtó

Emelő-Toló Ajtó

A nagy üvegfelületek a trendi családi házak egyik sajátossága. Az alumínium emelő-toló ajtó méretben, betörésbiztonságban és a megjelenésben is jobb egy PVC profilból készült ajtónál. Stabilitását kiválóan mutatja, hogy akár 440 kg-os szárnysúly is kivitelezhető, ami lehetővé teszi a luxus kategóriás, XXL méretű üvegek berakását is.

Alumínium Tolóajtó

Emelő-Toló Ajtó

M-9000 Emelő-Toló Ajtó

Hatalmas üvegfelületeket lehet vele létrehozni, amik ráadásul könnyen nyithatók, így a terasz, vagy az udvar egy részt képezhet a nappalival, az alig észrevehető, akadálymentes küszöbnek köszönhetően. ‍Ugynezen nagy méret miatt kiváló kilátást is biztosít.

PVC Tolóajtó

M-9000 Emelő-Toló Ajtó

Smoovio Tolóajtó

A Smoovio az eddig elérhető tolóajtók továbbfejlesztett változata, egy idális tömítettségű tolóajtó, ami szélviharos időben is tökéletes társ, és megtartja a légtömörséget. A méltán népszerű emelő-toló ajtók egy továbbfejlesztett változata, melynél a szorító záródás révén a körbefutó tömítések már tökéletes tömítést nyújtanak.

PVC Tolóajtó

Smoovio Tolóajtó

Toló-Bukó Ajtó

A toló-bukó ajtó kellemes, és egyszerű működtetésű, kiemelt előnye, hogy a tömítettsége / vízzáró képessége kifogástalan. A PVC profilját tekintve készülhet az M-OC rendszerből, vagy a fokozott hőszigetelésű M-9000 profilból is.

PVC Tolóajtó

Toló-Bukó Ajtó

M-9000 Bejárati Ajtó

Az M-9000 műanyag bejárati ajtó ideális választás modern, új családi házakhoz, lakásokhoz. Legfőbb tulajdonsága a kiváló hőszigetelés és a jó tömítettség.

PVC Bejárati Ajtó

M-9000 Bejárati Ajtó

M-OC Bejárati Ajtó

Az M-OC műanyag bejárati ajtó rengeteg különböző kivitelben elérhető. Klasszikus kinézethez a fadekort, modern stílusú ingatlanhoz pedig a divatos antracit szürke színt ajánljuk, esetleg az különleges acrylcolor bevonattal.

PVC Bejárati Ajtó

M-OC Bejárati Ajtó

M-ECO Bejárati Ajtó

Az M-ECO műanyag bejárati ajtó az egyik legnépszerűbb ajtó Magyarországon. Minőségi német alapanyagokból készül kiváló ár/érték aránnyal. A belépő kategóriás bejárati ajtóknál kiemelkedő műszaki tartalommal rendelkezik.

PVC Bejárati Ajtó

M-ECO Bejárati Ajtó

Gyakran ismételt kérdések