Burkoló munkák

Burkoló munkák
Hideg burkolás

Hideg burkolás

Ha konyha vagy fürdőszoba felújításon töröd a fejed, vagy esetleg komplett lakásfelújítás szerepel a terveid között, akkor mindenképp szükség lesz hideg burkolásra. A hidegburkolás a csempézést, valamint padlólapok lerakását jelenti, amely általában fürdőszoba, konyha, és terasz esetén jön szóba. Egyre divatosabbak a fa hatású padlólapok is, amelyek felhasználásával akár nappali szobákat is lehetséges hidegburkolással ellátni.  


Fürdőszoba burkolás, és minden egyéb munkánk megkezdése előtt komplex állapotfelmérést végzünk, ami alapján árajánlatot adunk a munkára. Ez azért fontos, mert így elkerülhető, hogy a munkálatok közepén derüljön ki, hogy a legfontosabb feladatokkal nem számolt a megrendelő, például vízszigetelés vagy régi, korrodált csőrendszer cseréje, stb. Ezek miatt heteket csúszhatna az átadás, ami például egy fürdőszoba felújítás esetében komoly kellemetlenséget okozna. Hogy büdzsé szempontból se érjen minket meglepetés, a burkolás árak számításánál ezért érdemes előzetesen, körültekintően felmérni a helyzetet.


Cegléd és 30 kilométeres körzetében számíthatsz ránk a teljes folyamatban: minden egyes nap lefóliázzuk és leragasztjuk a helységet ahol dolgozunk, hogy a lakásod többi része ne legyen koszos, illetve védjük a bútoraidat. Nap végén feltakarítunk magunk után, és a teljes munka átadásakor is. Fürdőszoba burkolás esetén a kádat több réteg védelemmel (nejlon, papír, vastag textília) látjuk el a burkolás előtt, hogy megvédjük az esetleges kisebb sérülésektől.

Laminált padló burkolat lerakás

A laminált padló napjainkban a legkedveltebb meleg burkolás típus. Alapanyag tekintetében 90% fa, pontosabban faőrlemény, ami egy jobban környezetbarát opció a tömör fához képest. Egyszerűbb munkafolyamat a lerakása, mint egy parkettáé, így a munkadíj is kevesebb. Sokan választják a laminált padló megoldást nappali, háló, gyerekszobákba vagy akár amerikai konyhába is. Nedves helységek burkolására azonban egyáltalán nem alkalmasak (például fürdőszoba vagy vécé).


Fontosabb jellemzői a környezetbarát tulajdonsága mellett, hogy ütés-, kopás- és karcálló,  higiénikus és könnyen tisztítható. Alkalmazható padlófűtés választásakor is, széles szín-és stílusválaszték érhető el belőle, és ami rendkívül praktikus, mert könnyen tisztítható.


A laminált padló burkolást többféle aljzatra le lehet rakni, viszont mindenképpen ügyelni kell rá, hogy a padlóalap tiszta, száraz  és egyenletes legyen. Ha egyenetlen az aljzat, először aljzatkiegyenlítőt használunk a lapok lerakása előtt. Továbbá fontos tudni, hogy ha beton vagy kerámia padlóval van dolgunk, akkor párazáró réteget kell alkalmazni, padlófűtés esetén pedig speciális padlópapírt vagy alátétet helyezünk le.

Laminált padló burkolat lerakás
Fontos szempontok terasz burkolás során

Fontos szempontok terasz burkolás során

Amikor kültéri burkolást végzünk, például teraszok, kerti pihenő vagy kültéri lépcső burkolása esetén, fontos szempont az időjárás miatti igénybevétel. Gondoljuk csak az esőre, télen a fagyra, vagy nyáron az erőteljes napsugárzásra, de akár a hőingadozás is károsíthatja a burkolatot, ha az nem a megfelelő anyagból készült. Kültéri fagyálló padlólapokra lesz szükségünk, illetve szakszerű burkolásra, az összes következő szempont figyelembe vételével.

  • a terasz burkolás ideális időszaka tavasz vagy ősz, 5-20 fok közötti hőmérséklet
  • előkészítés: aljzatbeton elkészítése, locsolása és tapadóhíd felvitele, dilatációs (tágulási) hézagok kialakítása
  • beszerezzük a fagyálló, flexibilis csempe ragasztót
  • a fugázáshoz "örökös fugát" (cement- és műgyantaalapú) alkalmazunk, ami vízálló és vízzáró tulajdonságú
  • a vízszigetelést bitumenes vízszigetelő lemezzel biztosítjuk
  • 2% lejtést biztosítunk a teraszburkolatnak
  • utólagos vízszigetelést hordunk fel a csapadékvíz elvezetésére, két rétegben

Ez utóbbi réteg akadályozza meg a csapadékvíz aljzaton való átszivárgását, az esetleges terasz alatti pince, vagy lakótér beázását. A vízelvezetés és szigetelés elengedhetetlen lépések a terasz vagy kültéri lépcső burkolás esetén, mert ez biztosítja a lerakott járólapok tartósságát. Mivel kültérről van szó, ennek hiányában nedvesség jutna be a résekbe, majd megvagyva szétrepesztené és elválasztaná a szép lapokat. Burkoló szakember segítségével hosszú évekig elégedett leszel az eredménnyel. Emellett léteznek olyan helyzetek, például régi terasz felújításakor, amivel csak egy tapasztalt szaki fog könnyűszerrel megbirkózni.

Hívjunk-e szakembert a glettelés elvégzésére?

Az interneten gyakran felmerül a "burkolás házilag" témája, viszont jó pár tényezőre oda kell figyelni még az olyan egyszerűnek tűnő munkafázisnál is, mint a glettelés. Az olcsó kivitelezésnél biztosan nagyobb előny származik abból, hogy minőségi, tartós és esztétikus lett a végeredmény.


Glettelésre általában a fal festése vagy tapétázása előtt kerül sor. A munkafázis célja a falfelület egységessé és simává tétele. Emellett a falon található apró hibák kijavítása, mint a képeknek vagy polcoknak fúrt lyukak betömése, kis repedések vagy hézegok javítása. Bizonyos esetekben a fal egyenetlenségét is megszüntethetjük vele. A munkálatok sorrendjében a glettelés a festők "durva munkálatai" közé tartozik, ami akár a burkolás elé is kerülhet a műveletek sorrendjében. Így is védhetjük a szép csempéket, amiknek borsos ára volt. A két, vagy háromszori glettelés után jöhet az élvédőzés, csiszolás, majd az alapozó festék réteg felhordása a falra (sőt, akár az első réteg színt is felvihetik a felületre), és ekkor kezdhetünk burkolni. Természetesen a klasszikus, hidegburkolás, festés, melegburkolás sorrend is működőképes.

Hívjunk-e szakembert a glettelés elvégzésére?

Funkcionalitás és esztétika

A burkolás szép és hasznos

Esztétikus

A burkolás szép és hasznos

A burkolás nemcsak olyan szempontból hasznos, hogy megvédi az alap szerkezetet a külső hatásoktól, hanem esztétikájával igényes megjelenést is kölcsönöz. Mi mindkét szempontot szem előtt tartjuk. Mikor burkolunk, szakembereink szép és minőségi munkát végeznek, hogy ne csak te, hanem mi is büszkén mondhassuk rá, hogy ezt a munkát mi végeztük.

A burkolás folyamata

Nézz szét ablak kínálatunkban

Prémium Alumínium Ablak

A Prémium alumínium ablakok és erkélyajtók jó hőszigetelésű elegáns nyílászárók, és nagy méretben is kivitelezhetők. A nagy üvegek biztosítják a szép kilátást az ablakon. Azokhoz az igényes családi házakhoz ajánljuk, ahol az extrém nagy méretű ablakokra vagy erkélyajtókra van szükség, kiemelkedően jó hőszigeteléssel.

Alumínium Ablak

Prémium Alumínium Ablak

Exclusive Alumínium Ablak

Az Exkluzív alumínium ablakok és erkélyajtók kiváló megoldást adnak az igényesek számára. Kiváló hőszigetelésű, letisztult formavilágú nyílászárók, melyek rendkívül nagy méretben készíthetők. Csúcskategóriás házakhoz javasoljuk.

Alumínium Ablak

Exclusive Alumínium Ablak

Basic Alumínium Ablak

A Basic alumínium ablakok és erkélyajtók szinte minden aspektusban jobbak, mint a műanyag ablakok. Elsősorban közintézményekhez, társasházakhoz ajánljuk, ahol fontos a tartósság, és a modern megjelenés.

Alumínium Ablak

Basic Alumínium Ablak

Kubus Ablak

Kiváló választás az extra kivitelű családi házakhoz, illetve olyan ingatlanokhoz, ahol a kinézet is kifejezetten. Rengeteg innovációt tartalmaz, ami ma a piacon elérhető.

Műanyag Ablak

Kubus Ablak

Linear Ablak

Ideális választás új építésú ingatlanokhoz, felújításhoz egyaránt. Egészen kiváló hőszigetelési tulajdonságait bizonyítja, hogy az ablak háromrétegű üveggel MEGFELEL a PASSZÍV HÁZ elvárásoknak! Kétrétegű üveg esetén pedig bőven megfelel az új építésű ingatlanokra vonatkozó szabályoknak, mivel az ablak Uw értéke 1.1 W/m2K.

Műanyag Ablak

Linear Ablak

M-9000 Plusz Ablak

Ezek az ablakok és erkélyajtók a kiváló M-9000 továbbfejlesztett változata. Az innovatív ütközőtömítés betörésbiztonságilag fontos, mert a leggyakoribb betörési módszer ellen hatékonyan véd. Az M-9000 plusz nyílászárók betörésbiztonsági szintje kifejezetten magas, akár RC3 is elérhető.

Műanyag Ablak

M-9000 Plusz Ablak

M-9000 Ablak

Az M-9000 egy ideális választás igényes, új építésű családi házakhoz, lakásokhoz. Kiemelkedő hőszigetelési képessége megközelíti a passzív ház értéket, extra hőszigetelő üveggel pedig lényegesen az Uw=0,85 érték fölött van.

Műanyag Ablak

M-9000 Ablak

M-OC Ablak

Az M-OC ablak és erkélyajtóegy kiváló opció lakás felújításához, új építésű társasházakhoz, és átlagos családi házakhoz egyaránt.

Műanyag Ablak

M-OC Ablak

M-ECO Ablak

Az M-ECO ablak és erkélyajtó tökéletes egy átlagos ingatlanhoz. Azok számára ajánljuk, akik az ablakcserét kedvező árú, de minőségi alkatrészekből készült ablakokkal akarják kivitelezni.

Műanyag Ablak

M-ECO Ablak

Nézz szét ajtó kínálatunkban

Sarokra Illesztett Emelő-Toló Ajtó

A sarokoszlop nélküli emelő-toló ajtó egy prémium minőségű, kifejezetten esztétikus ajtó! Műszaki paraméterek tekintetében megegyezik az alumínium emelő-toló ajtóval, de ez a tolóajtó a helység sarkához illeszkedik, hogy a belső és külső teret egybe lehessen nyitni..

Alumínium Tolóajtó

Sarokra Illesztett Emelő-Toló Ajtó

Alumínium Télikert

Azoknak ajánljuk, akik olyan fedett helységet szeretnének kialakítani, ami kifejezetten szépen összekapcsolja a kertet vagy az udvart az ingatlanukkal. Kör alakban üveges kivitelben is el tudjuk készíteni, vagy egyszerűen fedett teraszként is funkcionálhat.

Egyedi Ajtó

Alumínium Télikert

Exclusive Alumínium Bejárati Ajtó

Műszaki tulajdonságait úgy állítottuk össze, hogy a legigényesebb ízlésű vásárlóinkat is lenyűgözzük. Az olyan technikai megoldások, mint a kívül-belül rejtett szárny, a rejtett pánt, vagy a kimondottan szép tolópajzs csak ízelítő a sok extra tulajdonság közül, amit az ajtó alapból tud. Az üveg felületű ajtószárny különlegesen fényes felületet biztosít, és ezzel együtt egyedülállóan elegáns is.

Alumínium Bejárati Ajtó

Exclusive Alumínium Bejárati Ajtó

Prémium Bejárati Ajtó

A Prémium alumínium bejárati ajtó az ideális választás a letisztult, modern stílusú házakhoz és lakásokhoz. A külső oldalon rejtett szárny szerű alumínium ajtó elengedhetetlen része egy modern otthonnak. Ez a termék már majdhogynem luxus kategória, szigetelés és biztonság tekintetében. Amennyiben néhány műszaki extrát nélkülözni tud a vásárló (például ujjlenyomat olvasó), akkor a Prémium ajtó egy kitűnő opció, árfekvése szintén nagyon kedvező.

Alumínium Bejárati Ajtó

Prémium Bejárati Ajtó

Harmónika Ajtó

A harmónika ajtó egy kiváló megoldás az ingatlan belső és külső tereinek össze nyitására. Nyitott állapotban az összetolt szegmensek kicsi a helyigényük, ezért kifejezetten ajánljuk igényes családi házakhoz, illetve nagyobb, vendéglátásra alkalmas terek kialakítására. A keret első ránézésre tűnő szélessége meglepően kicsi a valóságban.

Egyedi Ajtó

Harmónika Ajtó

Emelő-Toló Ajtó

A nagy üvegfelületek a trendi családi házak egyik sajátossága. Az alumínium emelő-toló ajtó méretben, betörésbiztonságban és a megjelenésben is jobb egy PVC profilból készült ajtónál. Stabilitását kiválóan mutatja, hogy akár 440 kg-os szárnysúly is kivitelezhető, ami lehetővé teszi a luxus kategóriás, XXL méretű üvegek berakását is.

Alumínium Tolóajtó

Emelő-Toló Ajtó

M-9000 Emelő-Toló Ajtó

Hatalmas üvegfelületeket lehet vele létrehozni, amik ráadásul könnyen nyithatók, így a terasz, vagy az udvar egy részt képezhet a nappalival, az alig észrevehető, akadálymentes küszöbnek köszönhetően. ‍Ugynezen nagy méret miatt kiváló kilátást is biztosít.

PVC Tolóajtó

M-9000 Emelő-Toló Ajtó

Smoovio Tolóajtó

A Smoovio az eddig elérhető tolóajtók továbbfejlesztett változata, egy idális tömítettségű tolóajtó, ami szélviharos időben is tökéletes társ, és megtartja a légtömörséget. A méltán népszerű emelő-toló ajtók egy továbbfejlesztett változata, melynél a szorító záródás révén a körbefutó tömítések már tökéletes tömítést nyújtanak.

PVC Tolóajtó

Smoovio Tolóajtó

Toló-Bukó Ajtó

A toló-bukó ajtó kellemes, és egyszerű működtetésű, kiemelt előnye, hogy a tömítettsége / vízzáró képessége kifogástalan. A PVC profilját tekintve készülhet az M-OC rendszerből, vagy a fokozott hőszigetelésű M-9000 profilból is.

PVC Tolóajtó

Toló-Bukó Ajtó

M-9000 Bejárati Ajtó

Az M-9000 műanyag bejárati ajtó ideális választás modern, új családi házakhoz, lakásokhoz. Legfőbb tulajdonsága a kiváló hőszigetelés és a jó tömítettség.

PVC Bejárati Ajtó

M-9000 Bejárati Ajtó

M-OC Bejárati Ajtó

Az M-OC műanyag bejárati ajtó rengeteg különböző kivitelben elérhető. Klasszikus kinézethez a fadekort, modern stílusú ingatlanhoz pedig a divatos antracit szürke színt ajánljuk, esetleg az különleges acrylcolor bevonattal.

PVC Bejárati Ajtó

M-OC Bejárati Ajtó

M-ECO Bejárati Ajtó

Az M-ECO műanyag bejárati ajtó az egyik legnépszerűbb ajtó Magyarországon. Minőségi német alapanyagokból készül kiváló ár/érték aránnyal. A belépő kategóriás bejárati ajtóknál kiemelkedő műszaki tartalommal rendelkezik.

PVC Bejárati Ajtó

M-ECO Bejárati Ajtó

Gyakran ismételt kérdések