Panel fürdőszoba ötletek kellenek? Mutatjuk a modern és trendi fürdőszoba felújítás megoldások sorát

Panel fürdőszoba ötletek kellenek? Mutatjuk a modern és trendi fürdőszoba felújítás megoldások sorát

A kisebb helyiségek rendezése nehéz feladat, de nem lehetetlen. A kis alapterületű és/vagy belmagasságú fürdőszobákat is trendi, szép és praktikus módon lehet berendezni. Lényeg, hogy multifunkciós elemekben gondolkozzunk, és ügyesen használjuk ki a meglévő teret, például felfelé. Cikkünkben bemutatjuk a legjobb ötleteket, hogy a te panel fürdőszobád is egy esztétikus, modern külsőt kapjon.

A panel fürdőszoba felújítás 10 tuti trükkje

1. Kis helységbe válassz mindenből kisebb modellt

Panel fürdőszoba felújítás esetén érdemes kisebb bútorokat és berendezéseket választani, azaz kisebb kádat, kisebb kézmosót, kisebb szekrényt, így biztos, hogy mindennek lesz helye a helyiségben. Gondold át, hogy mi az, amire valóban szükséged van. Fontos, hogy ha a lelki szemeid előtt már körvonalazódik a megoldás, pontosan lemérd a rendelkezésre álló helyet, majd a fürdőszoba szalonban az egyes drabokat.

2. Használj ki minden teret például tárolási lehetőségekkel

Ha kicsi az alapterület, akkor ne csak szélességében, hanem magasságában is használd ki a teret. Pl. egy szekrény az ajtó felett, vagy polcok fentebbre helyezése, ahol törülközőket tárolhatsz, vagy WC papírt, stb. amiknek hely kell. A mosdó alatti tárolószekrények, fiókok, valamint a tükör alatti és mögötti polcok, ha egy komplett tükrös szekrényt teszünk fel a falra, mind remek választásnak bizonyulnak, sokak által jól ismert és alkalmazott megoldások. De mi lenne, ha most tovább mennénk az ötletelésben és kihasználnánk azokat a tereket is, amikre eddig talán nem is gondoltunk? Például az ajtók fölötti falsíkokat, vagy a magasban elhelyezett zárt polcos tárolókat. Ha magasra is pakolunk és nem csak széltében, akkor valóban mindennek lesz helye és nem is látszik: a nagyméretű WC papír csomag, a kimosott törölközők, ágyneműk, a szezonális ruhák és a mosó- és tisztítószerek, valamint még sok más holmi.

3. Beépített fürdőszobaszekrény

A beépített fürdőszobaszekrény helytakarékos megoldás, ezért rendkívül praktikus egy kis alapterületű panel fürdőszobába.

4. Fehér, csillogó csempék, világos színek, átlátszó elemek

A színek és fények segítségével kicsi terekből is varázsolhatunk csodás végeredményt. Világos, fényes csempe használata ideális ebben az esetben, mert optikailag megnövelhetjük a teret, főleg, ha ezt még támogatjuk néhány nagyméretű tükörrel, amelyek visszatükrözik a fényeket és még inkább kitágítják a teret. Az egyenes vonalú kád vagy az áttetsző, minimális zsanérral felszerelt üveges zuhanykabin is gyönyörű, mert az áttetsző felületek miatt alig vesznek el valamit a térből. Hagyd el a sötét színeket. Minél világosabb a fürdőszoba burkolat és a fal színe, optikailag annál nagyobbnak tűnik. A legjobb választás a fehér szín. Nem kell újraburkolnod a helyiséget, elég ha lefested.

5. Tükör

A nagy tükör/tükrös szekrény segít növelni a teret,  A legpraktikusabb megoldás egy nagy tükrös fürdőszobaszekrény, ami pakolási lehetőséget is biztosít.

6. Zuhanyzó

Ha szűkös a hely, akkor érdemesebb zuhanykabinban gondolkodni és nem kádban. Mivel ez kevesebb alapterületet igényel, több hely marad a további elemeknek mint mosdókagyló vagy WC. Például több hely a szekrényeknek, mosógépnek, WC-nek, stb. amikre szükséged van. A panelfürdőszobák egyik jellemző problémája, hogy alacsony a belmagasságuk. Ezért fontos, hogy mielőtt zuhanykabint vásárolnál, pontosan mérd fel ezt a magasságot. Mély tálcás zuhanykabint sok esetben nem tudunk beépíteni egy panel fürdőszobába, mert túl magas hozzá. Egy klasszikus, vagy walk-in típusú zuhanyzó azonban remek megoldást jelenthet erre a problémára. Egy épített zuhanykabin pedig akár a szabvány méretnél kisebb is lehet, éppen úgy, ahogy a Te fürdőszobádba legjobban illeszkedik.

7. Kádparaván

Ha mégis kádat szeretnél és egy kisebb modell be is fér a fürdőszobádba, akkor miért is ne? Így ha szeretnél gyorsabban zuhanyozni, de nem szeretnél lemondani a kádról, akkor használj kádparavánt, hogy ne legyen minden vizes a zuhanyzás után. Válassz teljesen átlátszó verziót, mert így gyakorlatilag nem látszik és nem csökkenti a helyet.

8. Kreatív, multifunkciós megoldások, mobil bútorok

Egy sarokban rejtett törülközőtartó vagy oldalsó kihúzható pipereszekrény, ez csak két példa, ami kicsi fürdőszobában nagyon praktikus. Hogy elegendő tárolóhely álljon rendelkezésedre, célszerű olyan mosdót választanod, amihez egy szekrény is tartozik. Így olyan holt terek is kihasználhatók, mint például a csap alatti üres tér. Emellett érdemes használni a fölötte lévő üres falat is, például egy tükrös szekrénnyel, ami két funkciót lát el egyszerre. Mobil bútorok is jó barátaid lehetnek. Elrejtheted őket az ajtó mögött vagy beteheted őket a szekrénybe, amikor nincs rájuk szükséged. Elérhetőek mobil paraván illetve radiátor modellek, melyek legfőbb előnye, hogy nincsenek fixen rögzítve, ezáltal is zsúfolva a pici fürdőszobádat. Ha csak akkor veszed elő, amikor használod valamelyiket éppen, akkor egyébként nem foglalja az értékes helyet.

A legnépszerűbb hőszigetelés fajták 2023-ban: így spórolhatsz a fűtésszámládon!

Beosztás

Kőműves mester

Kőművesként dolgozom már több mint 25 éve. Kőműves és hidegburkolóként végeztem a szakiskolát, és azóta is ebben dolgozom. Az építőiparral kapcsolatban már minden területen megfordultam, semmi sem idegen számomra, a festéstől a villanyszerelésen át egészen a tervrajzolásig mindent csináltam már. Körülbelül 20 éve vezetek embereket. Egy időben több mint 30 építő brigádért voltam felelős.