Érdekel a lemez kerítés? Minden amit a trapézlemez kerítés építés témában tudnod kell

Érdekel a lemez kerítés? Minden amit a trapézlemez kerítés építés témában tudnod kell

Mi az a trapézlemez kerítés?

A trapézlemez kerítés egy olyan kerítés típus, amely trapéz alakú lemezekből áll. A trapéz alakot a lemez vastagsága adja, ami a lemez tetején és alján vékonyabb, míg a közepén vastagabb. Ezek a kerítések általában acélból vagy alumíniumból készülnek, amelyek kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak és hosszú élettartamúak. Ez a típus, ami fém táblás kerítés néven is ismert, népszerű a magasabb biztonság, a nagyobb privát szféra és az esztétikus megjelenés miatt. Ha a régi kerítés lecserélésében gondolkodsz, érdemes tovább olvasnod, hiszen cikkünkben illetve a kerítés építés oldalon további hasznos információkat találsz a témával kapcsolatban.

Mennyi időbe telik egy trapézlemezes kerítés építése?

Az átlagos trapézlemezes kerítés építése akár egy hétig is eltarthat. Az időtartam befolyásoló tényezői közé tartozik a kerítés hossza, a tervezés bonyolultsága, a talaj minősége (esetenként talajrendezésre is szükség lehet), illetve az alapok elkészítésének időigénye.

Javasoljuk, hogy gondold át, melyik kerítés típus illik leginkább az ingatlanodhoz. Ebben, és a kivitelezésben is szívesen segítünk. Bízd a kerítés építési munkát sok éves tapasztalattal rendelkező szakembereinkre, így az építés időtartama garantáltan rövidebb, az eredmény pedig szép, megbízható és tartós lesz.

Mik a lemez kerítés előnyei?

A trapézlemezes kerítésnek számos előnye van, mint például:

  • könnyű és gyors felszerelés (ebből a szempontból a drótkerítés egy erős versenytárs),
  • méretre gyártott magasság,
  • időtállóság,
  • széles szín és mintaválaszték.

A trapézlemezes kerítés nem igényel újrafestést, így nincs szükség rá, hogy kétévente lefessük az időtállóság érdekében, mint ahogy pl. a fa kerítés esetén ez megszokott. Több mint 25 színben és fa hatású mintázatokban rendelhetők. A trapézlemezes kerítések színazonos önfúró csavarokkal rögzíthetők fából és fémből készült szerkezetekre is. Fontos megjegyezni, hogy a trapézlemezeknek csak az egyik oldala színezett a kiválasztott színben és mintával, a hátoldala minden esetben világos szürke alapozó festékkel van ellátva.

Milyen szerkezetre szerelhetők a klasszikus trapézlemez kerítések? Mi lehet az alap?

A klasszikus trapézlemez kerítések számos szerkezetre szerelhetők, mint például beton, föld, vagy fa alapokra. Meglévő kerítés alapra is szerelhető, ebben az esetben az alap megépítését megspóroljuk. Hogy várhatóan mennyibe fognak kerülni a munkálatok, azt a kerítés típusok és árak 2024-ben cikkünkben részletesen tárgyaljuk.

A kerítés építéshez fontos, hogy a megfelelő alapot készítsük el, ami a kerítés stabilitásának és tartósságának alapja. A beton alapot javasoljuk, ha nagyon magas kerítés épül, mert ez a legstabilabb alapja a trapézlemezes kerítésnek. A föld alapot javasoljuk, ha a kerítés alacsonyabb és a talaj minősége megfelelő. A fa alapot javasoljuk, ha a kerítés alacsonyabb és a talaj minősége nem megfelelő. A trapézlemezes kerítések szerelése előtt mindig ellenőrizzük az alapot, hogy biztosak legyünk benne, hogy megfelelően elkészült és stabil.

A kerítéshez 2-2,5 méterenként egy zártszelvény oszlopra van szükség, ami általában 40x40-es vagy 60x40-es méretű. Az oszlopra vízszintesen 20x20-as vagy 40x40-es zártszelvényeket lehet rögzíteni. Általában alul és felül kell elhelyezni, de 1,5 méternél magasabb kerítésnél ajánlott középre is elhelyezni egy zártszelvényt. A trapézlemezt a vízszintes zártszelvényekre tudjuk rögzíteni önfúró csavarokkal.

Mekkora méretű egy elem és általában hány darab szükséges?

A lemez hossza pontosan a kívánt méretre készül, de a szélesség adott, tehát nem módosítható. A trapézlemez szélessége a mintától függ, ezért ez változó. A  teljes szélesség a lemez elem teljes szélessége, míg a fedő szélesség a két lemez összeillesztésénél maradó tiszta méret. Annak kiszámításához, hogy hány darab elemre lesz szükséged, oszdd el a kívánt kerítés hosszát az általad kiválasztott lemez fedő szélességével.

Kerítés építés lépései trapézlemezből

A trapézlemezes kerítés építése néhány lépésből áll, amelyek közé tartozik a tervezés, az alapok kialakítása, a profilok szerelése és a lemezek rögzítése. Az első lépés a tervezés, ahol meghatározzuk a kerítés méreteit (szem előtt tartva a privát szférát), az alapot, a színeket és a mintákat. A második lépés az alapok kialakítása, amely lehet beton, föld vagy fa alap. A harmadik lépés a profilok szerelése. A negyedik lépés a lemezek rögzítése. A trapézlemez kerítés készítése gyerekjáték számunkra, profi csapatunk segítségével magas minőségben és gyorsan megvalósítjuk az elképzelésedet, keress minket bátran!

Térburkolás Cegléd: mi az 5 leggyakoribb térkövezés hiba és hogyan kerülhetők el

Beosztás

Kőműves mester

Kőművesként dolgozom már több mint 25 éve. Kőműves és hidegburkolóként végeztem a szakiskolát, és azóta is ebben dolgozom. Az építőiparral kapcsolatban már minden területen megfordultam, semmi sem idegen számomra, a festéstől a villanyszerelésen át egészen a tervrajzolásig mindent csináltam már. Körülbelül 20 éve vezetek embereket. Egy időben több mint 30 építő brigádért voltam felelős.