Ha a kerítés építés árak a döntőek, 2024 sztárja Cegléden ismét a drótkerítés

Ha a kerítés építés árak a döntőek, 2024 sztárja Cegléden ismét a drótkerítés

Mik a klasszikus drótkerítés legfőbb előnyei?

A klasszikus drótkerítéseknek számos előnye van, mint például az alacsony ár, a könnyű szerelés és a karbantartás. Ez egy klasszikus kerítés típus, amit  gyakran használnak építkezések során, vidéki porták körül, sövénnyel együtt vagy állattartás esetén is. A különböző utcafronti kerítések általában díszesebbek és drágábbak. Abonyban, Nagykőrösön vagy Pilisan is gyakran találkozunk elegáns, épített utcafronti kerítéssel, például termésköves vagy kovácsoltvas stílussal. A telek többi oldalára viszont megelégedhetünk egy egyszerűbb megoldással is. Egy drótkerítés gyorsan telepíthető és könnyen áthelyezhető, így alkalmas ideiglenes kerítésnek is, amennyiben például egy új, más típusú kerítés készül éppen a porta köré. Használják vidéki parkok és sportpályák köré védelemként, például Monor, Albertirsa, Kőröstetétlen és Abony közterületein is találkozhatunk vele. De az utcafronti kerítések közt is gyakran megtalálható. Egy drótkerítés tökéletesen illeszkedik a természetes környezethez, és nem zavarja az összképet.

Árak: mennyibe fog kerülni a komplett kerítés?

A kerítés építés árak a drótkerítések esetében is eltérőek lehetnek, és függenek a kerítés hosszától, magasságától, és anyagától. A drótkerítés elemei: oszlopok (beton vagy vas) és drótháló, ezeknek a költségével kell számolni.  Átlagosan 2-3 méterenként szükséges egy-egy oszlopot elhelyezni, egy darab pedig nagyjából 2000-6000 Forintba kerül. Drótkerítésünk méterét tehát akár már 5.000 Ft-ért is telepíttethetjük. A beszerzendő alapanyagok többsége is kevesebb, mint 1.000 Ft-ból kijöhet tételenként, átlagosan 1.500 Ft/ méter áron szerezhetjük be őket. A teljes díjba viszont bele kell számolni a lábazatot, illetve a munkadíjat is, ami Csemő illetve Cegléd vonzáskörzeténben barátibb, mint például Budapest területén. Így a végösszeg a 25.000 Ft/m-t is elérheti.

Ezen felül bizonyos esetekben számolni kell még a régi kerítés elbontásának és elszállításának költségével, illetve akár talajrendezésre is szükség lehet.

A legegyszerűbb drótkerítés építés lépései. Csupán beton oszlopok, kapu és drótfonat szükséges hozzá

A legegyszerűbb esetben, amikor nem ásunk alapot, csak a földbe fúrunk lyukakat az oszlopoknak, a következő a munkamenet. Ha alap ásásra is szükség van, akkor annak lépéseit itt találod.

  • A terület lehatárolása és a kerítés helyének megtervezése
  • A sarki oszlopok beállítása
  • Gödrök kifúrása zsinór mentén
  • Oszlopok behelyezése, majd vízmértékkel beállítása és tömítése
  • Feszítőhuzal kihúzása (3 sor)
  • Támasztóoszlopok (ha van) lekötése
  • Drótfonat felrakása, és vezérdrótra hajtogatása
  • A drótfonat oszlopokhoz kötözése
  • (Opcionális: tüskéshuzal kifeszítése a drótfonat fölé)
  • Kapu behelyezése

Ha az alternatívákban gondolkodsz: fém táblás kerítés és ipari kerítés

Szintén az olcsóbb és fém kerítések közé tartozik a fém táblás kerítés és az ipari kerítés. Ez a típus is igen elterjedt. A kivitelezés ezeknek az esetében is gyors, és viszonylag egyszerű a többi kerítéstípushoz képest, ezért érdemes megemlíteni őket, mint a drótkerítés alternatíváit.

A fém táblás kerítések nagyon tartósak és időtállóak, és gyakran használják őket ipari területeken, illetve közterületeken, mint például raktárak, üzemek, és parkolók körül. Cegléd környéki településeken, illetve Kecskemét ipari létesítményei esetében is megfigyelhetjük. Általában rozsdamentes acélból vagy alumíniumból készülnek, ami miatt ellenállnak a korróziónak és a külső behatásoknak.

Az ipari kerítések általában a nagyszabású építkezésekre vagy üzemek elhatárolására szolgálnak, ahol a biztonság és a védelem kiemelten fontos. Általában a fém táblás kerítésekhez hasonlóak, de magasabbak és erősebbek, és gyakran elektromos áramot is tartalmaznak a további biztonság érdekében.

A fém táblás kerítések és az ipari kerítések kiváló választásnak bizonyulnak a magas biztonsági követelményeknek megfelelni akarók számára, de az áruk általában magasabb a drótkerítésekhez képest. Esztétikailag is eltérnek a drótkerítésektől, így a dizájn és a látvány fontos szempont lehet a választásnál.

A fém táblás és az ipari kerítések általában nem alkalmasak magánterületekre, hanem inkább üzleti, ipari területet érdemes velük körbe keríteni. Ha kérdésed van ezzel a kerítés típussal kapcsolatban, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot.

Térburkolás Cegléd: mi az 5 leggyakoribb térkövezés hiba és hogyan kerülhetők el

Beosztás

Irodai Adminisztrátor

Mások - főképp a családom - állítása szerint már-már rigolyásan alapos és rendezett vagyok. Ezt én is így érzem, és ez az adminisztratív feladatok esetében kifejezetten hasznos. Én vagyok felelős a Sáfár Bau céges háttérfolyamataiért, hogy minden átláthatóan, rendezetten és zökkenőmentesen mehessen. A szakmai tudást is nagyon fontosnak tartom, ezért 2 éve elvégeztem egy burkoló képzést, amiben ha időm engedi dolgozom. Szeretek burkolni, és örülök, hogy a csapat tagja vagyok.