Hogyan készülj elő a fürdőszoba burkolás kezdetére Cegléd térségben? Ötletek egy profi burkoló tollából

Hogyan készülj elő a fürdőszoba burkolás kezdetére Cegléd térségben? Ötletek egy profi burkoló tollából

A megfelelő burkolat kiválasztása

A megfelelő burkolat kiválasztása elengedhetetlen a fürdőszoba burkolásának sikeréhez. A burkolat kiválasztásához számos tényezőt kell figyelembe venni, például a burkolat anyagát, mintáját, méretét és a színét. A burkolat anyaga lehet például márvány, gránit, csempe, kerámia, üveg, vagy akár fa. Mindegyik anyag más-más előnyökkel és hátrányokkal bír, így fontos, hogy a megfelelő anyagot válasszuk, ami illeszkedik a fürdőszoba stílusához és a saját igényeinkhez. A burkolat mintája és színe is fontos, mivel ezek határozzák meg a fürdőszoba végleges kinézetét. A burkolat mérete is fontos, mivel a túl nagy burkolatok nehézkesek a felszerelésük során, míg a túl kicsi burkolatok esztétikailag nem lesznek megfelelőek.

Cegléd környéki lakásokban megfigyelhetjük, hogy az egyik leggyakoribb fürdőszoba burkolat típus a kerámia csempe. Nem véletlen, hisz egy az egyik legelőnyösebb típus. Ez egy tartós, könnyen tisztítható és vízálló csempe és a járólap típus, így ideális a fürdőszobában való használatra. Széles választékban elérhető, így kedvedre válogathatsz a stílusok között a fürdőszoba burkoláshoz.

A másik legelőnyösebb típus hidegburkolás kategóriában a porcelán csempe. A porcelán csempe még tartósabb, mint a kerámia, továbbá jól ellenáll a karcoknak és a kopásnak, így hosszabb ideig marad szép és újszerű a konyha vagy fürdőszoba.

Szintén előnyös fürdőszoba burkolat típusnak számítanak a natúr kő burkoló lapok. Tartós és vízálló, ami a fürdőszoba esetében alapfeltétel, és egyedi mintázattal rendelkezik, így különleges és egyedi megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. A natúr kő burkolat továbbá széles választékban elérhető a Cegléd, Szolnok vagy kecskeméti áruházakban. Kerüld el az 5 leggyakoribb térkövezés hibát.

Miért fontos hogy jó burkoló szakember válasszunk?

Az esztétikai szempont mellett a strapabíróság is fontos tényező a fürdőszoba burkolásánál, ami nem csak a megfelelő csempe kiválasztásán múlik. Egy profi burkoló által, pontosan lerakott burkolat nem fog feljönni, elmozdulni, és sokkal esztétikusabb eredményt érhetünk el, ha szakemberre bízzuk a kivitelezést. Vidéken ugyan gyakori hozzáállás, hogy mindenki is ért mindenhez, éppen ezért sokszor találkozunk Törtel, Abony, Nagykőrös, Cegléd településein hitvány módon lerakott csempékkel, amik többnyire már szét is repedtek.

A szakember tanácsot is adhat, ha esetleg bizonytalanok vagyunk a csempe kiválasztásában. A burkolás költségeinek kiszámításánál mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni, bár magasabb költségeket jelenthet, de biztos minőségi végeredményt kapunk. Cegléd 40 kilométeres körzetében szívesen egyeztetünk veled a részletekről, és hasznos szakmai tanácsokkal látunk el. Ez csak néhány szempont ízelítőnek, de ha elolvasod a témában írt másik blogcikkünket "Miért érdemes szakembert fogadni a fürdőszoba felújításához?", akkor egy teljesen részletes képet kapsz a kérdésről.  

Gyakori hibák a burkolás házilag történő kivitelezésénél

 • Nem megfelelő típusú és/vagy mennyiségű burkolólapok vásárlása. Burkolás előtt érdemes felmérni a burkolandó hely adottságait, amelyek meghatározzák a lapok kopásállóságot (illetve kültéri egységben a fagyállóságot). Érdekelnek a fürdőszoba burkolatok fajtái és hogy milyen burkolatot érdemes választani? Kattints a linkre.
 • A segédanyagok helytelen megválasztása, az alapozós kezelés vagy a portalanítás elmaradása. A sarkokban érdemes hajlaterősítő szalagot alkalmazni, a szerelvények esetében pedig szigetelő gallér javasolt. Flexibilis ragasztó és minőségi fuga használata javasolt.
 • A megfelelő felületkiegyenlítés elmaradása.
 • Vízszigetelés elmaradása, amely egy fürdőszoba esetén, vagy éppen teraszokon elengedhetetlen.
 • Vagy a technika vagy az eszközök (vagy mindkettő) nem megfelelőek. Falak, küszöbök, nyílászárók csatlakozásánál rugalmas fugát kell használni.

Fürdőszoba burkolás előtti fontos teendők

A fürdőszoba burkolás megkezdése előtt van néhány fontos teendő, amivel megalapozhatjuk a burkolási munkálatok gyors és zökkenőmentes lezajlását.

 • Fontos a fürdőszoba minél alaposabb tisztítása. Ennek célja, hogy eltávolítsuk a felesleges port és szennyeződéseket, amelyek akadályozhatják a burkolatok megfelelő felrakását.
 • Javasolt a fürdőszoba falat és padlót alaposan átnézni, az esetleges hibákat kijavítani. Így elkerülhető, hogy az új, szép és drága burkolatok alatt található hibákat később tárják fel.
 • Fürdőszoba burkolás előtt mindenképpen ellenőrizzük a fürdőszoba elektromos és vízvezeték rendszereit. Amennyiben ez nem történik meg, és mondjuk egy régi lakás fürdőszobájának felújításáról van szó, előfordulhat, hogy a burkolás közben adódnak problémák, vagy kevéssel a nagy beruházás elkészülte után. Sajnos ilyenkor le kell verni a szép új burkolatot, hogy a hiba okát feltárjuk.
 • Ajánlott a fürdőszoba burkolatának kiválasztása előtt szakemberrel konzultálni. Hívj minket bizalommal, segítünk és megspórolhatod a fejfájást.
 • Fontos a burkolatok megfelelő mennyiségének és minőségének beszerzése, hogy elkerüljük a burkolás közbeni hiányokat és hibákat.
 • A fürdőszoba bútorainak és berendezéseinek eltávolítására is szükség van, hogy megkönnyítsük a fürdőszoba burkolást.

További tippeket olvashatsz a fürdőszoba felújításról szóló oldalunkon.

Beépített kád csempézés. Óvd és védd a burkolás során!

A beépített kád burkolása során a legfontosabb feladat a vadiúj (és méregdrága) kád védelme a burkolás során esetlegesen beleeső építőanyagoktól, azaz a károsodástól. Az előkészítés lényege, hogy alaposan kibéleljük a kádat védelmi célból. Ehhez több réteg ruhát és papírt javasolunk használni. Esettanulmányunkban részletesen olvashatsz róla, hogy hogyan oldottuk meg ezt frappánsan, több más kihívással együtt egy közelmúltbéli fürdőszoba felújítás során.

Térburkolás Cegléd: mi az 5 leggyakoribb térkövezés hiba és hogyan kerülhetők el

Beosztás

Irodai Adminisztrátor

Mások - főképp a családom - állítása szerint már-már rigolyásan alapos és rendezett vagyok. Ezt én is így érzem, és ez az adminisztratív feladatok esetében kifejezetten hasznos. Én vagyok felelős a Sáfár Bau céges háttérfolyamataiért, hogy minden átláthatóan, rendezetten és zökkenőmentesen mehessen. A szakmai tudást is nagyon fontosnak tartom, ezért 2 éve elvégeztem egy burkoló képzést, amiben ha időm engedi dolgozom. Szeretek burkolni, és örülök, hogy a csapat tagja vagyok.