Nyílászáró csere árak 2024-ben Cegléd és térségében

Nyílászáró csere árak 2024-ben Cegléd és térségében

Az ablakok cseréje energiatakarékosabbá teheti otthonát, csökkentheti a közüzemi számlákat (akár 15%-kal), és új külsőt kölcsönözhet az épületnek.

Ha az ablakok megvetemedtek, szivárognak vagy repedeznek, akkor lehet, hogy ki kell cserélni őket. Ma már sokféle formájú és méretű, különböző anyagokból készült ablak létezik. A megfelelő nyílászárók kiválasztásához hasznos szempontokat olvashat itt. Mivel az ablakokat egyesével vagy egyszerre is lehet cserélni, a várható teljes kiadás nagymértékben változik. Tájékozódjon a nyílászáró csere folyamatáról lépésről lépésre.

Mennyibe kerül egy ablak beépítése?

Magának az ablaknak a költsége attól függ, hogy milyen anyagból készült, hogyan nyílik és mekkora. A műanyag ablakok a legolcsóbbak, majd a fa ablakok körülbelül 40%-kal drágábbak, végül a fa és az alumínium ablakok akár kétszer olyan drágák, mint a műanyag. Egy klasszikus nyílászáró beépítési árát befolyásolja a kivitelező, a beépítés bonyolultsága, a felhasznált anyag mennyisége, a nyílászárónak készítendő nyílás mérete és más hasonló tényezők. Az energiahatékonyság szempontjából a legjobb és legmagasabb minőségű a RAL-szabvány, amely egyben a legdrágább is. Magát a beépítést általában 10 és 30 000 forint közötti összegért végzik el a szerelők. Ez az ár elterjedt például Csemő térségben is, illetve Cegléd, Abony, Szolnok, Kecskemét körzetben is gyakori.

Ablak ára anyag szerint

Műanyag ablak ára

A műanyag ablak ára a legolcsóbb. A szabványos kétszárnyú, középre nyíló, energiatakarékos műanyag ablakok csereára 40 000 és 135 000 forint között mozog, beépítési költségekkel együtt.

A standard színezett műanyag ablakok ára 25-30%-kal magasabb, az egyedi színezett, faborítású műanyag ablakok ára pedig akár 50-65%-kal is magasabb lehet. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a diófa színű műanyag ablakok, amit sokszor látunk Cegléd környékén is. Szorul az ablak vagy nem megfelelően zár? Tudja meg, mik a műanyag ablak beállítás lépései.

Fa ablak ára

Egy faablakért 100 000 és 275 000 font közötti összeget kell fizetnie, ha ugyanezt az ablakot szeretné kicserélni.

Alumínium és kombinációk

Számos változata létezik alumínium ablakok, amelyek többségét egyedileg értékelik, majd legyártják. Az alumínium azonban nem jó szigetelőanyag, ami miatt ezek az ablakok kevésbé energiatakarékosak. Másrészt viszont ellenállóbbak és hosszabb élettartamúak.

Fával és műanyaggal is keverhetők a szebb megjelenés és a könnyebb karbantartás érdekében. Egy egyszerű műanyag ablak árához képest az alumínium és fa változat 25%-kal, a fa és alumínium változat pedig 65%-kal drágább.

Milyen legyen a szigetelése?

Ma már a legtöbb ablak energiatakarékosabbnak számít, mint a régebbi típusok. Ma már a 3-as ablakok mellett 4, 5, 6, sőt ő 7-8 légkamrás ablakok is vannak a piacon. Az első kettőt nem érdemes választani. Az utóbbiak árkülönbsége márkánként és sok más tényezőtől függően változik. Például egy műanyag ablak 150X120-as, 5 vagy 7 légkamrás ablak már 75.000 forintért kapható.

Miért ne vegyünk egy gazdaságos "standard" műanyag ablakot?

A 'normál' ablakok beépítésénél nagy probléma, hogy túl sok PUR-habot fújnak a keret és a fal közé. Amikor azonban az ablakot mozgatjuk, a téli és nyári hőtágulás és a nap melege miatt a hab porózussá válik, és az ablak elkezd mozogni, deformálódni és nehézkessé válni. Önnel is előfordult ez Nagykőrös, Törtel, Pilis, Albertirsa, Újlengyel településeken? Majd mi kijavítjuk! 

Egyedi gyártású műanyag ablakainkat akár 1 cm-es PUR-habbal látjuk el az ablak kerületén.

Az is fontos, hogy az ablak és a fal közötti habréteget hogyan takarjuk le a beépítés során. A legtöbb cég ezt egy egyszerű fedőlappal teszi, ami hosszú távon nem életképes megoldás. Ezért nem csak burkolatot, hanem megfelelő szigetelést is használunk, amelyet általában gipszkartonnal fedünk.

A rossz minőségű ablakok és a rossz beépítés miatt télen hideg, nyáron pedig még melegebb lehet otthonunk.

Azaz a kezdetben olcsóbbnak tűnő megoldás így hosszú távon drágább lesz.

A megfelelő anyagokból készült egyedi ablakok megfelelő beépítéssel és karbantartással 35-40 évig is eltarthatnak. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, az ablakokat 10-15 év után ki kell cserélni. Szakembereink 20 év tapasztalatával a hátuk mögött minőségi munkát végeznek Cegléd és 40 kilométeres körzetében, beleértbe az ablak cserével járó kőműves munkákat is. Ne habozzon megkeresni bennünket.

Térburkolás Cegléd: mi az 5 leggyakoribb térkövezés hiba és hogyan kerülhetők el

Beosztás

Irodai Adminisztrátor

Mások - főképp a családom - állítása szerint már-már rigolyásan alapos és rendezett vagyok. Ezt én is így érzem, és ez az adminisztratív feladatok esetében kifejezetten hasznos. Én vagyok felelős a Sáfár Bau céges háttérfolyamataiért, hogy minden átláthatóan, rendezetten és zökkenőmentesen mehessen. A szakmai tudást is nagyon fontosnak tartom, ezért 2 éve elvégeztem egy burkoló képzést, amiben ha időm engedi dolgozom. Szeretek burkolni, és örülök, hogy a csapat tagja vagyok.