Amit mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz a nyílászáró cserébe

Amit mindenképpen tudnod kell, mielőtt belevágsz a nyílászáró cserébe

Üvegezés, szigetelés vagy ablakcsere? Ha a nyílászárók korszerűsítésén gondolkodik, érdemes több szempontot is figyelembe vennie. Először is mérlegelje, mire van szüksége, és mennyi költséget tud vállalni. Mikor érdemes a nyílászárók cseréjét fontolóra venni?

Mikor érdemes a nyílászáró cserén gondolkodni?

Első lépésként a meglévő ablakok állapotát kell felmérnünk. Ha régi faablakaink vannak, valószínűleg jelzik a vetemedés jeleit. Ilyenkor még zárt ablaknál is befújhat a szél.

Amennyiben meggyőződtünk róla, hogy a fa nem rohadt meg, mert rendszeresen karbantartották, egy szakképzett ács segítségével a probléma orvosolható ablakok beépítésével és gumiszigeteléssel. Ez a javítás kedvező áron, körülbelül 100 000 forintért elvégezhető. Ha nem csupán a légmozgás miatt van aggodalma, hanem a fűtési költségeket is szeretné csökkenteni, érdemes olyan megoldásokat keresnie, mint az üvegezés vagy az ablakok teljes cseréje. A nyílászáró cseréjének folyamatáról blogunkon olvashat bővebben.

Az üveg és a keret együttes szigetelési értéke fontos szempont. Nem mindig praktikus egy régi faablakot háromrétegű üvegezéssel ellátni, vagy egy teljes ablakot dupla üvegezéssel kicserélni. Fontos figyelembe venni, hogy a régebbi fa szerkezetek nem feltétlenül bírják el az újabb típusú üvegek súlyát. Ilyenkor a szerkezet gyorsan károsodhat, az ablakok megereszkedhetnek és nem záródnak tökéletesen. Az ablakokat sem tervezik örökké tartónak.

A teljes nyílászáró csere gyakran hosszadalmas tervezést igényel, és a költségek jelentősek lehetnek. A régi, elhasználódott ablakok és ajtók szigetelése már nem optimális, így a fűtési költségek növekedhetnek. Ezért a cserét nem érdemes halogatni. Késő tavasszal és kora ősszel gyakorlatilag bármikor elvégezhető az ablakok és ajtók cseréje, de a hideg tél sem jelent akadályt. Sokan idegenkednek a téli munkától, de a modern technológiáknak köszönhetően még ilyenkor is zökkenőmentesen végezhető a munka.

Hány légkamrás ablakra lesz szükségem?

Hány légkamrás ablakra van szükség? Az ablakok szigetelési képességét a légkamrák száma jelzi, amelyek a keretben lévő fizikailag elkülönült légrétegeket jelentik. Ez az érték 3 és 7 között változhat. Minél több légkamrás az ablak, annál jobban szigetel hő és hang tekintetében. Például a 3 kamrás ablakok K(U) értéke 1,5-2,0, az 5 kamrás ablakoké pedig 1,1-1,4 között mozog.

Szükség van kőműves munkálatokra?

Az ablakcsere során további falazási munkálatokra lehet szükség. Kérésre az ablakcsere után 1-2 napon belül esztétikai helyreállításokat is végezhetünk. Az ablakok és ajtók cseréje esetlegesen károsíthatja a belső falakat és paneleket, amelyek javítása falazási munkát igényel. Bízza ránk a kőműves munkát a nyílászáró cserével együtt. Precíz, pontos, esztétikus végeredményre számíthat. A külső falak általában változatlanok maradnak.

Ablakok cseréje télen

Télen is lehetséges az ablakcsere. Ez egy gyakori tévhit, akárcsak az, hogy az eljárás több napot igényel. A téli cserénél az ügyfelek kérhetik, hogy a munkások szobáról szobára haladva végezzék a cserét, így nem hűl ki az épület. A teljes cserére egy családi ház esetében 1-2 nap, egy ablak vagy ajtó cseréje pedig akár 2 óra alatt is elvégezhető.

Milyen előnyei vannak a modern ablakoknak?

Modern ablakok előnyei: Esztétikailag az új ablakok és ajtók remekül mutatnak, és otthonának vagy lakásának friss külsőt adnak. A széles színválasztéknak köszönhetően megtalálhatja az Ön számára tökéletes megoldást. Az új nyílászárók friss és tiszta megjelenést kölcsönöznek, és öröm ránézni. A modern ablakok és ajtók folyamatosan javuló teljesítménye pénztárcánkat is kíméli a fűtési költségek csökkentése során. Ezek a beruházások akár 30%-os megtakarítást is eredményezhetnek a fűtési energiában. A hangszigetelés javulása szintén előnyös az idegrendszer és a fül számára.

Térburkolás Cegléd: mi az 5 leggyakoribb térkövezés hiba és hogyan kerülhetők el

Beosztás

Irodai Adminisztrátor

Mások - főképp a családom - állítása szerint már-már rigolyásan alapos és rendezett vagyok. Ezt én is így érzem, és ez az adminisztratív feladatok esetében kifejezetten hasznos. Én vagyok felelős a Sáfár Bau céges háttérfolyamataiért, hogy minden átláthatóan, rendezetten és zökkenőmentesen mehessen. A szakmai tudást is nagyon fontosnak tartom, ezért 2 éve elvégeztem egy burkoló képzést, amiben ha időm engedi dolgozom. Szeretek burkolni, és örülök, hogy a csapat tagja vagyok.